V petek, 6. 12. 2019, je v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji potekal jubilejni, že 50. Koncert zdravnikov. Tradicionalno smo na njem nastopili tudi Zdravniški orkester Camerata medica.

Koncert, ki se izvaja ob memorialnem sestanku prof. Janeza Plečnika s podelitvijo diplom za izjemne študijske dosežke in priznanja za pomemben prispevek k razvoju in ugledu patologije v Sloveniji, sta tokrat povezovala Alenka Höfferle Felc in Borut Veselko, režiserka je bila Nana Milčinski, umetniški vodja pa ponovno Andrej Babnik.

Cameratovci smo nastopili v dveh delih. Najprej smo na oder stopili na sredini prireditve in s Šantlovo Theme Slovene nudili glasbeno podlago za podelitev diplom študentom medicine, ki so pri predmetih anatomija, histologija z embriologijo in patologija na Medicinski fakulteti v Ljubljani dosegli najvišje ocene. Podelitev so vodili člani dramske skupine Korteks.

foto platise-1081

Polna dvorana Marjana Kozine

Drugič smo nastopili kot zadnji. Z Andrejem Gubenškom na violini smo zaigrali Arijo Lenskega P. I. Čajkovskega, s pianistom Luko Kropivškom pa Serenado B. Ipavca.

foto platise-1160

Orkester med Arijo Lenskega

foto platise-1164

Andrej Gubenšek

foto platise-1165

Andrej je doživeto odigral rusko klasiko

foto platise-1168

Čestitka

foto platise-1171

Serenada

foto platise-1178

Luka Kropivšek

foto platise-1176

Prve violine

foto platise-1174

Druge violine

foto platise-1175

Viole, čeli in kontrabas

foto platise-1180

Priklon orkestra

Po zadnji skladbi sta voditelja na oder povabila vse nastopajoče in prof. Zvonko Zupanič Slavec, dolgoletno damo zdravniških koncertov.

foto platise-1185

Zahvala Zvonki Zupanič Slavec

foto platise-1184

Priklon vseh nastopajočih

Fotografije je ponovno posnel Janez Platiše, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

V četrtek, 12. 12. 2019, pa vas vabimo na zadnji letošnji, božično-novoletni koncert, ki bo ob 18. uri v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije!