V petek, 10. 5. 2019, smo s Camerato medico sodelovali na prav posebnem dogodku. Ob svetovnem dnevu možganske kapi smo v Domu starejših občanov Fužine popestrili otvoritev slikarskih del tamkajšnjega stanovalca, gospoda Janeza Rupnika. Tudi sam je doživel možgansko kap, vendar ga to ni ustavilo pri njegovem ustvarjanju. Njegove slike pripovedujejo zgodbe vsakdanjega življenja, posebno mesto zanj pa imajo slike z upodobljenimi glasbeniki na godalih. Tudi sam je namreč včasih igral violino, zato mu je klasična glasba še posebej blizu.

2019-05-10 - JANEZ RUPNIK + CAMERATA MEDICA (2)Slikar Janez Rupnik

Ob tej priložnosti smo z veseljem sodelovali pri tem posebnem dogodku. V uvodu smo zaigrali Bachov Preludij in Fibichov Poem, nato pa je sledila kratka predstavitev del in življenja gospoda Rupnika. Drugi del smo začeli s spevnim Hačaturjanovim Valčkom, nadaljevali z Jaklovo skladbo Srčno veselje in zaključili z Vodopivčevo koračnico Že cvete roža gartoža, pri kateri so s ploskanjem aktivno sodelovali tudi stanovalci doma. Ker smo tako dobro sodelovali, smo zadnjo skladbo skupaj odmuzicirali še enkrat. Tako je za nami še en prelep in predvsem pristen nastop, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

2019-05-10 - JANEZ RUPNIK + CAMERATA MEDICA (9)2019-05-10 - JANEZ RUPNIK + CAMERATA MEDICA (22)2019-05-10 - JANEZ RUPNIK + CAMERATA MEDICA (17)

Fotografije je posnela Dušanka Verce, za kar se ji lepo zahvaljujemo.