S prvim septembrom se je tudi za Zdravniški orkester Camerata medica začela nova koncertna sezona. Tokrat smo se nove načrte namesto za pulte odpravili kovat na izlet na Bizeljsko.

foto platiše-2603

Deževno Bizeljsko

Na vrhu vasice Brezovica na Bizeljskem smo si ogledali značilnost Bizeljskega gričevja – repnico – jamo, skopano v kremenčev pesek, ki služi kot kmetijski objekt za shrambo pridelkov. Kot nam je povedala lastnica repnice Najger in vodička ga. Aljoška, so začeli repnico kopati že v 19. stoletju, ko so potrebovali prostor za ozimnico, še posebej repo. Iz majhne luknje je nastala ena izmed najlepših in največjih repnic, v kateri so gostje priča čudežu narave: naravnim freskam in fosilom , ki jih je pustilo dno Panonskega morja.

foto platiše-2559

Pred repnico

foto platiše-2556

Brezovica na Bizeljskem

foto platiše-2555

Pozorno poslušanje

foto platiše-2561

Ogled naravnih fresk

V osrednjem degustacijskem prostoru smo pokusili domača odprta sortna in zvrstna vina, izvedeli pa smo, da za izkop enega takšnega prostor trije delavci potrebujejo tri mesece trdnega dela in precej ostrih krampov, ki jih je zaradi kremena treba nabrusiti čisto vsak dan.

foto platiše-2571

Vodička Aljoška

foto platiše-2577

V repnicah imajo danes spravljeno vino

foto platiše-2568

Degustacija

Po izredno zanimivem in poučnem ter duhovitem ogledu smo lahko vina, ki smo jih degustirali, tudi kupili, potem pa so se odpravili na kosilo v Gostilno Kocjan v Staro vas pri Bizeljskem. Čakalo nas je zelo okusno domače kosilo, ki se je po dolgi vožnji iz Ljubljane in eksurzijskem delu izleta še posebej prileglo.

foto platiše-2584

Po ogledu smo lahko predstavljena vina tudi kupili

foto platiše-2605

Gostilna Kocjan

foto platiše-2594

Cameratovci in podporniki

foto platiše-2593Okusno kosilo

foto platiše-2588

Nasmejani

foto platiše-2598

Sladica

foto platiše-2601

Mateja med Kajama

Ženi našega dirigenta smo se zahvalili za vso podporo, ki jo namenja možu, posledično pa tudi vsem ostalim glasbenikom, saj je dirigent srce in glava orkestra.

foto platiše-2597

Zahvala

Ob kosilu smo obujali spomine na preteklo sezono in načrtovali prihodnjo. Že zdaj vemo, da bo tudi ta precej pestra, zato se že veselimo prihajajočih vaj, novih skladb, predvsem pa druženja za pulti.

Z nami je bil tudi tokrat fotograf Janez Platiše, k se mu za  foto utrinke lepo zahvaljujemo.

foto platiše-2583

Fotograf Janez Platiše, tokrat pred objektivom