V četrtek, 15. 12. 2016, je Camerata medica v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije izvedla tradicionalni Božično-novoletni koncert, v sklopu katerega je ZZS podelila tudi odlikovanja najboljšim zdravnikom.

Koncert smo otvorili z venčkom Puccinijevih arij v aranžmaju našega dirigenta prof. Avseneka, ki je za godalni ansambel priredil tudi Saint-Saënsovo skladbo Labod.

IMG_1457Camerata medica

IMG_1459Pogled s publike

Sopranistko Sanjo Zupanič smo spremljali pri Bellinijevi Romeo et Juliette in Puccinijevi Quando men vo, tenorista Miho Zabreta pa pri Verdijevih La Donna è mobile in Questa e quella. Skupaj sta zapela še Verdijevo napitnico iz opere Traviata Libiamo ne’lieti calici, s katero sta požela navdušen aplavz številnih obiskovalcev.

IMG_1472Sanja Zupanič

IMG_1510

Miha Zabret

IMG_1530Sanja in Miha

Pianistka Mateja Lasić je z Lisztovo Madžarsko rapsodijo št. 2 ponovno dokazala, da ni le izvrstna zdravnica, pač pa da se pogumno loti tudi najzahtevnejših del klasične glasbe in jih tudi odlično izvede.

IMG_1513Mateja

IMG_1515Mateja Lasić z orkestrom

Program smo nadaljevali s skladbo Dvom, ki jo je je skupaj z violinistko, koncertno mojstrico Vildano Repše zaigral kar sam skladatelj, violist Boris Krajnik.

IMG_1544

Boris Krajnik

V drugem delu večera smo se predstavili s sodobnejšo glasbo. Jasmina Antonič-Babnik je zapela L’oiseau et l’enfant J. P. Care, s katero je Francija zmagala na Evroviziji leta 1977, vendar pa skladba nič manj ne pritegne niti štiri desetletja kasneje.

IMG_1568Jasmina Antonić-Babnik

Barbaro Čokl smo spremljali pri Claptonovi River of tears, ki jo lahko slišimo tudi na zgoščenki, ki smo jo izdali letos, ter Robežnikovo Otoki, ki nas je prijetno zazibala v zadnji del nastopa.

IMG_1573Barbara Čokl

Zaključili smo z zimzeleno Twilight time B. Rama, pri kateri nas je, kot tudi pri zadnjih treh skladbah, spremljal pianist Klemen Golner. Publiki pa smo se za aplavz zahvalili še z dvema tradicionalnima dodatkoma, in sicer Gruberjevo Sveto nočjo in Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje, ki ji je s petjem pritegnila tudi publika. Druženje se je nadaljevalo s pogostitvijo v zbornici, mi pa smo zadovoljni z uspešnim letom odšli praznikom naproti.

IMG_1458

Orkester

IMG_1601Poklon solistov

IMG_1599Poklon orkestra

Fotografije je tokrat posnel Milan Kokalj, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Srečamo se ponovno v letu 2017, do takrat pa vam želimo miren božič in srečno ter uspešno novo leto!