Simfonični orkester Univerze v Zürichu (AOZ) vedno rad nastopi z lokalnimi glasbeniki iz kraja, v katerem nastopa. Tokrat so k sodelovanju povabili Camerato medico in nekaj njenih članov se je vabilu z veseljem odzvalo: koncertna mojstrica Vildana Repše je igrala prvo violino, Tomaž Velnar violo, Jelka Grafenauer pa violončelo. Skupaj so nastopili v torek, 12. 7. 2016, v Slovenski filharmoniji.

Glasbeniki so se predstavili z Overturo iz opere Leonora Ludwiga van Beethovna, Concertinom za rog in orkester Carla Marie von Webra s solistom Mischo Greullom in Simfonijo št. 3 v F-duru Johannesa Brahmsa. Po velikem aplavzu so kot dodatek zaigrali še dva Brahmsova Madžarska plesa. Dirigent Martin Lukas Meister si je za odlično vodenje orkestra prislužil šopek, ki pa ga je podaril prav naši Jelki!

Takšna mednarodna sodelovanja povezujejo glasbenike in ljubitelje glasbe z vseh koncev Evrope, krepijo duh enotnosti, predvsem pa spodbujajo druženje v prijetnem okolju, kar je v teh časih še kako pomembno tako za notranji mir posameznika kot za dobrobit celotne družbe.

Fotografije je posnel naš zvesti spremljevalec, fotograf in novinar Janez Platiše.

foto platise-9573

Dirigent s solistom

foto platise-9553

Jelka

foto platise-9546

Vildana

foto platise-9579

Ostali Cameratovci in solisti so koncert z zanimanjem poslušali

foto platise-9586

foto platise-9594

Med violami je bil naš Tomaž Velnar

foto platise-9596

Med violončeli je sedela tudi Jelka

foto platise-9600

Za prvim pultom pa je igral Julian Leonard, ki nas je povabil k sodelovanju

foto platise-9602

Vildana

foto platise-9611

Jelka s šopkom!

foto platise-9628

Raznolika družba: nastopajoči glasbeniki, obiskovalci, solisti in gostitelji