Camerata medica je ob srebrnem jubileju delovanja izdala zgoščenko z 12 skladbami različnih skladateljev in obdobij, ki jih je v večini za godalni orkester priredil dirigent Franc Avsenek, en aranžma pa je delo Tineta Beca.

IMG_4260IMG_4256

V priloženi knjižici je opis skladb, ki ga je napisal Matej Venier, in zapis o 25 letih zdravniškega orkestra izpod peresa prof. Pavleta Košoroka. Besedili je v angleščino prevedla Mateja Dudek, fotografiji je posnel Janez Platiše, za oblikovno podobo pa je poskrbela Katja Senekovič. Tonski mojster je bil Drago Hribovšek, snemali pa smo v studiu Helidon v Šentvidu. Izdajo zgoščenke je omogočila Zdravniška zbornica Slovenije, za kar smo ji izredno hvaležni, saj ideje brez finančne pomoči ne bi mogli izpeljati. Plošča je nastala pod budnim očesom prof. Avseneka, ki je ne samo napisal aranžmaje in pripravil orkester na snemanje, pač pa je bil tudi producent in sploh vodja projekta.

IMG_4212
IMG_4206

Zgoščenka bo na voljo na naših naslednjih koncertih, in sicer 11. 6. 2016 v Polhovem Gradcu in 15. 6. 2016 v Zdravniški zbornici v Ljubljani, vsakič ob 19. uri.

plakat

Vabljeni!