Poletje je v polnem razcvetu, mi pa malo z zamudi objavljamo fotografije z obeh junijskih koncertov; najprej v Polhovem Gradcu ter še v Ljubljani. Čeprav je fotograf Janez Platiše fotografije posnel in skrbno uredil že precej časa nazaj, upamo, da smo tudi s kasnejšno objavo obudili spomine na prekrasna večera.

Letos je bil Polhovem Gradcu poseben dogodek. Vsako leto v začetku junija nastopimo v gradu, ta tradicija je sedaj dolga že 10 let. Takrat je namreč domačin Pavle Košorok, naš violinist, s Katarino Tominec in Vero Belič pripravil koncert v okviru »Grajskih glasbenih večerov«. Že naslednje leto pa je  samostojno nastopil Zdravniški orkester Camerata medica. Orkester ima nastop v Polhovem Gradcu vsako leto v začetku junija in tudi letos smo se tradicije držali. Poleg tega pa smo dogodek združili z odkritjem spominske plošče rezbarju in restavratorju Francetu Vodniku iz Polhovega Gradca. Koncert smo izvedli v prekrasni cerkvi Sv. Elizabete na Podrebri. Z nami sta tokrat nastopili violinistka Lucija Čemažar ter sopranistka Sanja Zupanič. Pred orgle pa je sedel orgenist Mišo Frelih. S koncertom smo obeležili tudi okroglo obletnico Pavleta Košoroka, za katerega je dirigent Frenki Avsenek pripravil poseben aranžma. V veselem vzdušju smo druženje ob žlahtnih kapljicah in dobrotah nadaljevali še pozno v večer!

Že naslednji teden pa je sledil koncert v Ljubljani, ki smo ga tokrat izvedli na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Program smo tako zastavili v dveh delih. V prvem delu smo najprej samostojno izvedli delo J. Ch. Bacha Adagio, nato pa so se nam pridružili violinisti Marko ZupanAndrej Gubenšek, ter Lucija Čemažar pri izvedbi Vivaldijevega Koncerta za 3 violine v F-duru.  Letos smo prvič k sodelovanju povabili tudi študente Akademije za glasbo, ki niso tesno povezani z medicino. Z nami je tako nastopila sopranistka Dunja Tinauer, študentka druge stopnje Akademije za glasbo pri prof. Alenki Dernač Bunta. S Petro Bartol, asistentko za tolkala na Akademiji za glasbo pri prof. Borisu Šurbku, sta izvedli delo A. Bealla Song of ‘Almah za sopran in marimbo solo. Drugi del je bil sestavljen izključno iz arij za sopran in mezzosopran. Za uvod v drugi del je orkester samostojno izvedel delo našega dirigenta, prof. Avseneka in sicer potpourri znanih Puccinijevih arij. Poleg znank Alje Koren in Sanje Zupanič sta z nami nastopili zdravnici Jasmina Antonić Babnik in Ivana Muri, ki sta tudi skupaj zapeli Barcarollo J. Offenbacha. Po koncertu je sledilio še druženje za lep začetek poletja.