Člani zdravniškega orkestra Camerata medica smo se z veseljem letos zopet odzvali povabilu, da bi sodelovali na dobrodelnem koncertu za hišo Hospic v Ljubljani. Prav tako se je koncerta udeležil tudi fotograf Janez Platiše, ki se mu iskreno zahvaljujemo za fotografijranje, obdelavo in možnost objave fotografij, ki se nahajajo v spodnji galeriji.

Med nastopajočimi so se nam letos pridružili še Marko Hatlak z zasedbo Funtango, baletni ansambel SNG Opere in baleta Ljubljana, ter Daniel in An Černe, s katerima smo skupaj še z otroškim zborom Walfdorske šole prvič izvedli himno Hospica.

Častni govornik, predsednik države g. Borut Pahor je poudaril vlogo društva Hospic pri spreminjanju kulture dojemanja in dostojnega sprejemanja smrti v družbi.

Tudi mi, nastopajoči, upamo, da bo koncert za hišo Hospic postal stalnica. Pa vsekakor ne zaradi pomanjkanja sredstev za osnovno delovanje hiše, temveč za širjenje zavedanja in premike v razumevanju in dojemanju narave smrti kot dela življenja vsakega izmed nas.