V sredo, 18.9.2013, smo se Cameratovci v popoldanskih urah odpravili proti štajerski prestolnici, saj smo sodelovali pri otvoritvi nove stavbe Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Na otvoritveni prireditvi, ki jo je režiral Bojan Labovič, smo izvedli tri dela, ki jih je za godalni orkester priredil naš dirigent, prof. Avsenek. Prireditev smo začeli s Preludijem, J.S. Bacha, vmes dvignili tempo z Valsom iz baleta Maškarada, A. Khachaturiana, s slovenskim duhom pa smo častnemu govorcu, predsedniku države, Borutu Pahorju, govorniški oder pripravili s prekrasno Theme Slovene, Saše Šantla.

Po priredtvi je sledilo ogledovanje novogradnje in prijetno druženje, čeprav smo morali za kozarec žlahtne kapljice počakati kar nekaj časa… Vseeno smo se veseli in ponosni proti enajsti uri zvečer odpravili nazaj proti Ljubljani. Veseli, ker nas je presenetilo toliko pozitivnih odzivov, predvsem pa ponosni, da smo otvorili prostor, ki bo ne samo olajšal pedagoško in raziskovalno delo, temveč bo bistveno pripomogel k razvoju in napredku regije sáme in nenazadnje tudi celotne države. Z veseljem sodelujemo še na več prireditvah s takšnim namenom!

Nekaj fotografskih utrinkov, za katere se iskreno zahvaljujemo g. Platiši, se nahaja v spodnji galeriji.